Inschrijving: ik heb me ingeschreven, maar krijg geen bevestiging. Is mijn inschrijving gelukt?

Wanneer je je inschrijft, zou je onmiddellijk een bevestigingsmail moeten ontvangen. Indien dit niet het geval is, is er vermoedelijk iets misgelopen. Neem dan best contact op via info@dhcc.eu of 03 444 05 97.

Factuur: ik heb me ingeschreven met betaling op factuur, maar krijg geen factuur aan.

Het kan enkele dagen duren voor je een factuur ontvangt, maar zeker niet langer. Wanneer je op dat moment nog geen factuur ontvangen hebt, check dan zeker je SPAM box. Vermoedelijk is de factuur tussen je ongewenste mails beland.

Annuleren: ik heb me ingeschreven voor een opleiding. Kan ik mijn inschrijving nog annuleren?

Annulatie is mogelijk tot 14 dagen voor de start van de opleiding. De bijdrage in de administratiekost bedraagt dan €10,00 (exclusief BTW). Op minder dan 14 dagen voor de opleiding is annuleren niet meer mogelijk, ook niet in het geval van ziekte, en blijft het volledige cursusgeld verschuldigd. Dit laatste is ook het geval wanneer een deelnemer niet komt opdagen op een opleiding.

Wisselen: ik zou graag van locatie of opleidingsdatum wisselen

Wisselen van cursus kan voor cursussen met hetzelfde cursusbedrag en waarvoor nog voldoende vrije plaatsen beschikbaar zijn. Wisselen kan tot 14 dagen voor de start van de cursus waar oorspronkelijk werd voor ingeschreven.

Praktische informatie: ik heb deze niet ontvangen

Normaal gezien ontvang je een week voor de cursus plaatsvindt, nog een mailtje met praktische informatie. Indien je deze niet ontvangt, check dan je ongewenste mail in je SPAM box. Vermoedelijk is die daartussen beland. Ook daar niets ontvangen? Vraag het dan gerust via info@dhcc.eu. Alle info omtrent locaties vind je ook hier terug: https://www.dhcc.eu/opleidingslocaties/

Attest: ik heb een opleiding gevolgd en ben het bijscholingsattest verloren. Kan ik een nieuw attest aanvragen?

Het is mogelijk een nieuw opleidingsattest te laten opstellen. Het aanmaken van een nieuw attest kost €10,00 (exclusief BTW) of €12,10 (inclusief BTW).

Duplicaat van mijn attest aanvragen:

Ik weet dat de aanvraag van een nieuw attest € 12,10 (incl BTW) kost.

Locatie: ik heb me ingeschreven voor een opleiding, maar ik weet niet waar ik moet zijn.

De opleidingslocaties kan je onder deze link terugvinden.

Opleidingen ter plaatse: geven jullie ook opleidingen bij ons in de voorziening?

Ja, alle opleidingen kunnen we ook bij jullie ter plaatse geven. Klik hier voor de aanvraag van een offerte.

KMO portefeuille: kan ik beroep doen op subsidies en hoe doe ik dat dan?

Je vindt alle voorwaarden en richtlijnen terug op: http://www.vlaio.be/artikel/kmo-portefeuille-voor-ondernemers

Wat is het verschil tussen de cursus ‘levensreddend handelen bij baby’s en kinderen’ en ‘EHBO bij kinderen’?

Bij levensreddend handelen gaan we dieper in op de meest voorkomende levensbedreigende noodsituaties bij kinderen: verstikking, vergiftiging, verdrinking, brandwonden. Je leert correct reageren in zulke situaties en oefent reanimatietechnieken in.

Bij EHBO bij kinderen leer je de meer alledaagse wonden en ongevallen verzorgen: schaafwonden, breuken, bloedneus, insectenbeten, hersenschudding,… Reanimatietechnieken komen hier niet aan bod.